Štúdium/práca

Napriek tomu, že som študovala v ČR, snažila som venovať psíkom naplno a to buď formou brigády alebo online kurzov.

Týždeň pred ing. štátnicami na VUT Chemickej Fakulte v Brne, som si išla do Michaloviec po svoje šteniatko švajčiarskeho ovčiaka.

Skúšku aj obhajobu som úspešne zvládla a začala tak najkrajšia etapa v mojom živote – vysnívaná práca veterinárnej sestry v Bratislave.

Neskôr pre lepšie platové podmienky sme sa presťahovali na hornú Oravu, kde som pracovala ako inžinier kvality vo firme Incap.

Od decembra 2023 som na materskej dovolenke so s našim prvorodeným synom Matúškom.

Skúsenosti s plemenami:

  • nemecký ovčiak
  • nemecký boxér
  • zlatý retriever
  • labradorský retriever

Náš príbeh

Náš príbeh začal v jeden veľmi smutný deň, zatiaľ najťažší v mojom živote.

Môj otec bojoval s rakovinou len pár mesiacov, bohužiaľ neúspešne a v mojich 14tich rokoch nás navždy opustil.

V deň pohrebu mi ale zanechal odkaz, na našu záhradu prišla nečakaná psia návšteva.

Celkom zázračne sa moja fenka hárala trikrát ročne (teda aj v 13.7.2010) a z tejto nečakanej návštevy vzniklo 8 krásnych čistokrvných ajkeď bez PP šteniatok.

S majiteľmi šteniatok som bola v kontakte a každý jeden bol s povahou psíka spokojný a to ma ďalej posúvalo vpred. Snažila som sa vytvoriť komunitu ľudí, zdieľať s nimi skúsenosti, zážitky, rady a tipy vo výchove/výcviku.

Dnes viem, že sa chcem venovať chovu švajčiarskych ovčiakov, lebo toto plemeno má obrovský potenciál, ktorý ešte na Slovensku nepoznáme.

Toto plemeno je veľmi naviazané na svojho pána, preto výcvik zvládne aj začiatočník. Síce patrí medzi väčšie plemena, dokáže vkľude ležať celý deň na gauči alebo v pelechu. Keď sa ale rozhodnete pre psí šport ako dogtrekking alebo canicross alebo len pre dobrého strážcu na záhradu isto vás psí parťák nesklame.

Náš výcvik

  • Záchranárska kynológia (les, ruiny)
  • Športová kynológia (stopa, obrana)
  • Základná poslušnosť

Design a site like this with WordPress.com
Začíname